Riga.no - din guide til Riga: Billig hotell i Riga!
Riga.no forside | Billig hotell | Billige flybilletter | Severdigheter | Shopping | Riga kart | Spa / Jurmala | Fakta om Riga | Været i Riga | Hva skjer?
 
Riga attraksjoner - severdigheter i Riga Riga.no - Riga severdigheter, turistattraksjoner i Riga
 
 

Arkitektur/ Gamlebyen: De viktigste severdighetene i Riga dreier seg rundt byens lhistorie, og da spesielt gamlebyen. Byens opprinnelse fra middelalderen kan fremdeles sees i arkitekturen og er en opplevelse i seg selv. Samtidig ser man spor av gotisk arkitektur, barokk arkitektur og Art Nouveau. Senteret av byen regnes som den beste samlingen av Art Nouveau-bygninger i Europa og står på UNESCOs verdensarvliste.

 
Marked: Europas nest største utendørsmarket finnes i Riga, og holder til i gamle luftskiphangarer, som er en opplevelse i seg selv.
 
"Tre brødre" er navnet på tre svært godt bevarte hus i gaten Maza Pils. Navnet på gaten betyr ”de små slotts gate”. Her finnes noen av de vakreste middelalderbygningene i Riga.
 

Museer: Riga har omlag 50 større og mindre museer. Noen av dem er lokale og spesielle, mens andre er nasjonale museer for Latvia.

Det er to kunstmuseer i Riga, et for nasjonal kunst, og et for utenlandsk. Museet for utenlandsk kunst ligger i Riga slott, residensen til presidenten.

Okkupasjonsmuseet ligger like utenfor gamlebyen. Dette museet er også et eksempel på sovjetisk arkitektur. Det knytter seg en viss kontrovers til om den mindre pene bygningen bør bli stående slik den er, som et minne om okkupasjonstiden, eller om den bør rives og erstattes av en bygning som passer mer til de historiske omgivelsene. Okkupasjonsmuseet viser Latvia fra nazistokkupasjonen under 2. verdenskrig og Sovjetokkupasjonen fra krigens slutt frem til uavhengigheten i 1991.

For motorinteresserte kan nevnes at motormuseet utenfor sentrum blant annet inneholder Stalins og Leonid Brezjnevs biler.

 
TV-tårnet: Rigas TV-tårn er 368,5 meter høyt, og er dermed Europas tredje høyeste tårn. Det ligger på en øy kalt Zakusala midt i elven.
 
Frihetsmonumentet (Brivibas Piemineklis) betyr mye for folket i Riga (og hele Latvia). Monumentet fra 1935 er det største av sitt slag i Europa. Monumentet har en viktig symbolverdi, samtidig som det er et møtested for ungdommen i byen. Her er det sjeldent folketomt. Frihetsmonumentet står mellom gatene Brivibas Bulvaris og Raina Bulvaris.
 

Kirker: Sentralt i gamlebyen står Dome-katedralen, påbegynt bygdi 1211. Gjennom århundrene har katedralen blitt bygget på, og fremstår i dag som en blanding av mange stilarter. Her ser man tydelige spr etter både romansk, renessanse, barokk og klassisk arkitektur. Katedralens orgel med nesten 7000 piper er ett av verdens største, og fremdeles i jevnlig bruk.

Den mest kjente av de andre kirkene er St. Peter, mye på grunn av sitt 137 meter høye spir. Dette er et landemerke i Riga. Bygningen nevnes først i skrevne kilder i 1209. Kirken har brent og blitt rekonstruert flere ganger. Den siste brannen var i 1941, ironisk nok på St. Peters dag. En heis går opp i tårnet til en utkikksplattform øverst. Dette er et populært turistmål, da man på grunn av byens flate geografi ser svært langt.

 
 
 
 
Populære Riga-søk på nett:

Riga.no - din guide til Riga. Billig hotell, fly, kart, spa, severdigheter m.m.

 
Billig hotell i Riga Det er dumt å betale for mye! Riga.no hjelper deg å finne de billigste og beste hotellene i Riga. I Riga har du en sjelden mulighet til å bo med svært høy standard til en lav pris...
   
Billige flybilletter til Riga Selv om det er en kort flytur til Riga, er prisforskjellene store. Finn de billigste flybillettene til Riga. Her er det penger å spare!
   
Søk mer info om Riga:
   
     
     

Enda en side fra MG.no!

Utgiver: Martin Granum